Kwaliteitsslag maken? Pimp je friet of snack met kaassaus!

Als cafetariahouder op zoek naar meerwaarde en rendement? Laat iets nieuws zien op productniveau of qua presentatie. Theo van Gemert en Hugo van Wandelen van Plaza Jagershoef in Eindhoven doen niets anders. Hun absolute topper: Royal Cancun, afgetopte friet met een topping van guacamole, crème fraîche en nacho chips. Lebo Cheezer maakt het gerecht helemaal af.

Lebo Cheezer van Lekkerkerker Food is een kant-en-klare saus gemaakt met échte kaas. Romig en vol van smaak, een gladde structuur en mooi van kleur. Verkrijgbaar in de smaak Cheddar. De perfecte basis voor luxe frietgerechten met verse toppings, hamburgers, hotdogs en andere snacks. Gemakkelijk in gebruik, zowel koud als warm te serveren.

Experimenteren

Theo van Gemert en Hugo van Wandelen zijn sinds de introductie van het product op de Horecava vorig jaar helemaal verkocht. Eindelijk hebben ze in Lebo Cheezer Cheddar hun ei van Columbus gevonden voor hun drie Royals met kaassaus. Daar gingen zes lange jaren aan experimenteren vooraf. Theo van Gemert blikt terug.

‘We begonnen eerst met losse, geraspte cheddar. Daarna zijn we spuitkaas gaan gebruiken. Dan denk je dat je het goed voor elkaar hebt, totdat we op de beurs tegen het nieuwe product aanliepen. Ons personeel zei unaniem ‘dit is de lekkerste kaassaus die we ooit zijn tegengekomen. Deze smaakt beter. Er zit veel meer kaas in, het is minder zout, je hebt echt te maken met een smaakbeleving. Puur op kwaliteitsgronden hebben we hiervoor gekozen.’

Dat is wat hij zijn collega’s ook aanraadt: ‘ga altijd voor kwaliteit. Als je een product kiest dat direct klaar is voor gebruik, dan moet de kwaliteit goed en constant zijn.’

Kaasland

Theo van Gemert en Hugo van Wandelen weten waarover ze praten. In zeventien jaar bouwden ze hun traditionele wijkcafetaria om tot een modern bedrijf, waarin maaltijdbezorging de omzet de laatste jaren een enorme boost heeft gegeven. De twee geven hun ondernemersogen goed de kost en herkennen trends. Online, als ze in het buitenland zijn of in gesprek met collega’s, leveranciers en gasten. Zo waren ze zeven jaar geleden één van de eerste ondernemers met luxe afgetopte frietjes in het assortiment.

Ze verwachten veel van Lebo Cheezer Cheese fries, friet met gesmolten kaas, wint steeds meer aan terrein in Nederland. Geen wonder, we zijn tenslotte toch een kaasland?’, lachen de twee volmondig. Ze zien het om zich heen: cafetariahouders presenteren steeds meer varianten en extra attentiewaarde met luxe toppings.

Van Gemert en Van Wandelen hebben drie Royals met kaassaus op het menu staan: de al geroemde Cancun, de Chile Cheese Fries met gehaktsaus, ui en gesmolten cheddar en de New York. ‘Dat is één van onze laatste aanwinsten. De Royal New York is een bacon- en cheeseburger die over je frietjes heengaat. De combinatie van spek, kaas, gehakt en een bosuitje valt helemaal in de smaak.’

kaassaus loaded fries

Frietje kaassaus

Of kaassaus qua populariteit ooit zal gaan winnen van mayonaise, de nummer één in sauzenland, betwijfelt Hugo van Wandelen: ‘Maar in het buitenland zie je al langer dat kaassaus ingeburgerd is. Helemaal in de Verenigde Staten. Amerikanen nemen sowieso altijd het voortouw. Afgelopen jaar waren we in Valencia. Daar werd bij de grote fastservice-ketens al standaard wat kaassaus en baconkruimels op je frietje gedaan zonder dat je erom had gevraagd. Het duurt altijd een tijdje, maar dan zie je dat nieuwe invloeden van buiten ook hier niet meer weg te denken zijn. Ik kan me voorstellen dat je in plaats van een frietje mayonaise een frietje kaassaus zou kunnen verkopen.’

Friet is beleving

Een laatste tip van de twee rasondernemers. ‘Friet is beleving. Doe het net even iets anders. Je kunt hier ook gewoon je eigen wijk bestellen, een frietje Woensel, die we al weer twaalf jaar verkopen. Dat is net als de kapsalon, mensen krijgen hun eigen bakje met friet, snacks en saus. Dat vinden ze fijn.’

Het getopte frietje is de luxere variant, een frietje waar alles opzit: een saus, vlees en groenten. ‘Dan heb je een fantastische maaltijd. Een frietje met de wauw-factor.''

 

Wij zijn Lekkerkerker Food, Jouw partner voor inventieve kaasoplossingen! Lebo Cheezer is de merknaam van onze unieke kaassaus, gemaakt met échte Cheddar kaas.

Lekkerkerker Food maakt onderdeel uit van de Lekkerkerker Group, een echt familiebedrijf in het Groene Hart met een passie voor zuivel, zowel op het gebied van productie als techniek. Lekkerkerker Food is dé specialist op het gebied van kaasvullingen, bereidingen met kaas zoals kaassaus, smeerkaas, zuivelaroma’s, (vegetarische) roomkaas of vegan alternatieven. We bouwen voort op onze jarenlange expertise in zuivelproductie, maar misschien nog wel meer op onze ‘can do’-mentaliteit. We pionieren graag samen met onze klanten en veren op als het uitdagend wordt. Als familiebedrijf bedenken en produceren we al meerdere generaties inventieve oplossingen in kaas. Voor meer informatie: www.lekkerkerkerfood.nl

Terug naar overzicht
28
okt.
20

"Er zit veel meer kaas in, het is minder zout, echt een smaakbeleving."

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.