Ingrediënten

  • 1000 gram Lebo Lichte Roomkaas naturel
  • 90 gram Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 350 gram Bresc Tapenade vijgen
  • 70 gram Bresc Parrillada Aio e Lemone
  • 6 stuks aubergine
  • 6 takjes tijm
  • Zonnebloemolie
  • Zout & peper naar smaak

Benodigdheden

  • Keukenmachine of Thermomix

Bereidingswijze

Aubergine Vijgen Spread

1
Hapjes & garnering
Bieslook
  1. Snijd de aubergine in fijne brunoise.
  2. Bak deze in zonnebloemolie goudbruin, voeg vervolgens de tijmblaadjes en de Freshly chopped Spanish garlic toe en bak het geheel nog even aan.
  3. Breng de aubergine op smaak met iets zout en peper.
  4. Pureer de aubergine, vijgen tapenade en Parrillada Aio e Lemone in de keukenmachine. Indien beschikbaar werkt een Thermomix hier ook goed voor, om een extra fijne en homogene massa te krijgen.
  5. Laat de massa goed afkoelen in de koelkast.

 

Om de spread vervolgens te maken:

Neem 700 gram afgekoelde aubergine puree uit de koelkast, vermeng dit met 1000 gram Lebo Lichte roomkaas naturel en 160 gram gehakte gewelde vijgen. De spread is nu klaar voor gebruik.

Toepassing

Deze Aubergine Vijgen Spread is goed te combineren met kaas gerechten. Neem bijvoorbeeld een lekkere Salade bleu de grave met aubergine vijgenspread, gepofte tros tomaatjes, zoet gekruide noten. Of een panini met aubergine vijgen spread, geitenbrie, peer en pancetta.

Ook zal de aubergine vijgenspread het goed doen met gevogelte gerechten.

Toepassing algemeen voor verse kaas spreads/dips obv roomkaas

Zowel koud als warm toepasbaar. Je kunt de massa tot aan de kook verwarmen
Ideaal als smeersel, dip, broodspread, smaakmaker bij pasta, pizza, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten
Door het lage vetgehalte komen de smaken van het totale gerecht goed tot zijn recht

 

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.