Ingrediënten
- 400 gram Lebo volle roomkaas naturel (spuitzak of bak)
- Kleine rode ui en 1 teen knoflook
- 100 gram kastanjechampignons, 100 gram shiitake en 100 gram oesterzwammen
- 1 liter groentebouillon
- 1 dl witte wijn
- 4 theelepels truffeltapenade
- Peterselie
- 1 klontje boter
- Peper en zout
Bereidingswijze
Champignonsoep met truffel champignon roomkaas
- Snijd de ui en smoor deze met de boter en de knoflook. Laat de fijngesneden champignon en paddenstoelen ongeveer 5 minuten meebakken.
- Voeg de wijn toe en kook op hoog vuur tot het vocht verdwenen is.
- Voeg de groentebouillon, 4 theelepels gtruffeltapenade en ¾ deel roomkaas toe en laat het geheel zachtjes doorkoken. Bewaar de rest van de roomkaas voor garnering.
- Breng de soep op smaak met peper en zout. Dien de soep op in een kom of bord en garneer met een toef roomkaas (in spuitzak of als canelle), gebakken paddenstoelen en peterselie.
