Ingrediënten

  • 400 gram Lebo roomkaas truffel champignon (spuitzak of machelle)
  • Kleine rode ui en 1 teen knoflook
  • 100 gram kastanjechampignons, 100 gram shiitake en 100 gram oesterzwammen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • Peterselie
  • 1 klontje boter
  • Peper en zout

Benodigdheden

Bereidingswijze

Champignonsoep met truffel champignon roomkaas

6-8
Warme gerechten
Truffel Champignon
  1. Snijd de ui en smoor deze met de boter en de knoflook. Laat de fijngesneden champignon en paddenstoelen ongeveer 5 minuten meebakken.
  2. Voeg de wijn toe en kook op hoog vuur tot het vocht verdwenen is.
  3. Voeg de groentebouillon en ¾ deel roomkaas toe en laat het geheel zachtjes doorkoken. Bewaar de rest van de roomkaas voor garnering.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout. Dien de soep op in een kom of bord en garneer met een toef roomkaas, gebakken paddenstoelen en peterselie.

 

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.