Roomkaas champignon truffel soep

Ingrediënten

  • 400 gram Lebo volle roomkaas naturel (spuitzak of bak)
  • Kleine rode ui en 1 teen knoflook
  • 100 gram kastanjechampignons, 100 gram shiitake en 100 gram oesterzwammen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 4 theelepels truffeltapenade
  • Peterselie
  • 1 klontje boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Champignonsoep met truffel champignon roomkaas

6-8
Warme gerechten
Naturel
  1. Snijd de ui en smoor deze met de boter en de knoflook. Laat de fijngesneden champignon en paddenstoelen ongeveer 5 minuten meebakken.
  2. Voeg de wijn toe en kook op hoog vuur tot het vocht verdwenen is.
  3. Voeg de groentebouillon, 4 theelepels gtruffeltapenade en ¾ deel roomkaas toe en laat het geheel zachtjes doorkoken. Bewaar de rest van de roomkaas voor garnering.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout. Dien de soep op in een kom of bord en garneer met een toef roomkaas (in spuitzak of als canelle), gebakken paddenstoelen en peterselie.

 

Champignonsoep met truffel champignon roomkaas recept
Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Verse roomkaas naturel
Volle roomkaas naturel 1 kg

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze kilobak volle roomkaas naturel is een goed combineerbare smaak.

Lees verder
Verse roomkaas naturel 500 gram
Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder
Lebo spuitzak roomkaas naturel
Spuitzak roomkaas naturel

Spuitbare roomkaas in een handige spuitzak met hersluitbaar spuitmondje, in de smaak naturel. Ideaal voor de mooiste garneringen.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.