Ingrediënten

Ingrediënten roomkaas topping

  • 100 gram Lebo Verse Roomkaas Naturel (bak of spuitzak)
  • 150 gram slagroom
  • 150 gram melk
  • 130 gram lemon curd

 

Ingrediënten ijsthee

  • 1,5L groene ijsthee (niet gezoet)
  • 1 citroen in partjes
  • 1 limoen in partjes
  • Monin Citron Vert (naar smaak)
  • Yuzusap (naar smaak)
  • 1 stengel citroengras (gekneusd)

 

Ingrediënten garnering

  • Gekonfijte stukjes citroenschil
  • Groene thee matcha 

Benodigdheden

Bereidingswijze

Cheese Tea lemon

1
Dranken
Naturel

Meng alle roomkaas ingrediënten tot een egaal mengsel op yoghurt dikte, ongeveer 3-5 minuten. Bewaar dit op kamertemperatuur tot de ijsthee klaar is. Doe alle ijsthee ingrediënten in een grote kan om op smaak te laten komen.

Schenk de ijsthee in een glas of to go beker en voeg wat crushed ice toe. Schenk hier voorzichtig de roomkaas topping overheen, dit kan met een lepel of vanuit een beker. De topping blijft op de crushed ice liggen. Garneer af met gekonfijte citroenschilletjes en groene thee matcha poeder.

Serveer zonder rietje voor een unieke zuivelsnor!

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.