Ingrediënten
Ingrediënten roomkaas topping
- 100 gram Lebo volle roomkaas naturel (bak of spuitzak)
- 150 gram slagroom
- 150 gram melk
- 130 gram lemon curd
Ingrediënten ijsthee
- 1,5L groene ijsthee (niet gezoet)
- 1 citroen in partjes
- 1 limoen in partjes
- Monin Citron Vert (naar smaak)
- Yuzusap (naar smaak)
- 1 stengel citroengras (gekneusd)
Ingrediënten garnering
- Gekonfijte stukjes citroenschil
- Groene thee matcha
Bereidingswijze
Cheese Tea lemon
Meng alle roomkaas ingrediënten tot een egaal mengsel op yoghurt dikte, ongeveer 3-5 minuten. Bewaar dit op kamertemperatuur tot de ijsthee klaar is. Doe alle ijsthee ingrediënten in een grote kan om op smaak te laten komen.
Schenk de ijsthee in een glas of to go beker en voeg wat crushed ice toe. Schenk hier voorzichtig de roomkaas topping overheen, dit kan met een lepel of vanuit een beker. De topping blijft op de crushed ice liggen. Garneer met gekonfijte citroenschilletjes en groene thee matcha poeder.
Serveer zonder rietje voor een unieke zuivelsnor!
