Ingrediënten
Ingrediënten roomkaas topping
- 100 gram Lebo volle roomkaas naturel (bak of spuitzak)
- 150 gram slagroom
- 150 gram melk
- 35 gram honing
Ingrediënten ijsthee
- 1,5L perzik ijsthee
- 2 limoenen in partjes
- 1 passievrucht
- 1 (verse) perzik in kleine stukjes
Ingrediënten gekonfijte perzik
- 1 dl suiker water (verhouding 1:1)
- 1 pijpje kaneel
- 2 (verse) perziken in brunoise gesneden
Ingrediënten garnering
- Gekonfijte perzik
- ½ passievrucht
- Honny Cress
Bereidingswijze
Cheese Tea peach
Meng alle roomkaas ingrediënten tot een egaal mengsel op yoghurt dikte, ongeveer 3-5 minuten. Bewaar dit op kamertemperatuur tot de ijsthee klaar is. Doe alle ijsthee ingrediënten in een grote kan om op smaak te laten komen. Doe alle ingrediënten voor de gekonfijte perzik in een pannetje. Laat dit mengsel 7-8 minuten langzaam trekken op laag vuur tot de perzik gaar is, maar hij niet uit elkaar valt. Laat afkoelen.
Schenk de ijsthee in een glas of to go beker en voeg wat crushed ice toe. Schenk hier voorzichtig de roomkaas topping overheen, dit kan met een lepel of vanuit een beker. De topping blijft op de crushed ice liggen. Garneer met de gekonfijte perzik, passievrucht en Honny Cress.
Serveer zonder rietje voor een unieke zuivelsnor!
