Ingrediënten

Ingrediënten roomkaas topping

  • 100 gram Lebo Verse Roomkaas Naturel (bak of spuitzak)
  • 150 gram slagroom
  • 150 gram melk
  • 55 gram gezouten karamel (kant-en-klaar of te maken van gecondenseerde melk)

 

Ingrediënten ijsthee

  • 1,5L ijsthee, gemaakt van zwarte thee
  • 2 sinaasappels in partjes

 

Ingrediënten garnering

  • Kleine blokjes fudge
  • Cacaopoeder
  • Geschaafde chocolade krullen
     

Benodigdheden

Bereidingswijze

Cheese Tea salted caramel

1
Dranken
Naturel

Meng de roomkaas, de slagroom en de melk tot een egaal mengsel op yoghurt dikte, ongeveer 3-5 minuten. Meng daarna de gezouten karamel er doorheen. Bewaar dit op kamertemperatuur tot de ijsthee klaar is. Doe alle ijsthee ingrediënten in een grote kan om op smaak te laten komen.

Schenk de ijsthee in een glas of to go beker en voeg wat crushed ice toe. Schenk hier voorzichtig de roomkaas topping overheen, dit kan met een lepel of vanuit een beker. De topping blijft op de crushed ice liggen. Garneer af met kleine blokjes fudge, cacaopoeder en geschaafde chocolade krullen. 

Serveer zonder rietje voor een unieke zuivelsnor!

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.