Ingrediënten
- 1000 gram Lebo volle roomkaas naturel
- 250 gram ingelegde gember
- 100 gram Bresc Mierikswortel puree
- 2 ½ komkommer
- 1 ½ dl gembersiroop
- Gelatine
Benodigdheden
- Keukenmachine of Thermomix
Bereidingswijze
Komkommer Gemberspread met Mierikswortel
- Halveer de komkommers en verwijder de zaadlijst.
- Snijd de komkommer in stukken en doe deze samen met de ingelegde gember in de keukenmachine. Indien beschikbaar is de Thermomix ideaal voor een extra fijne en homogene massa.
- Meet met behulp van een litermaat hoeveel vloeistof het is, pak vervolgens 2 deciliter vocht op 1 blaadje gelatine.
- Leg de benodigde gelatine in koud water, verwarm de gembersiroop en los hier de gelatine in op.
- Vermeng met de fijn gedraaide komkommer en laat het geheel opstijven in de koeling.
- Wanneer de massa opgestijfd is, draai deze nogmaals fijn in de keukenmachine of Thermomix.
Om de spread vervolgens te maken:
Vermeng 700 gram komkommer gelei met 1000 gram Lebo volle roomkaas naturel. De spread is nu klaar voor gebruik.

Toepassing
Deze spread is fris met een licht pikante smaak. Goede combinatie met vis, bijvoorbeeld als smaakmaker in een vissalade of als crème bij een visvoorgerecht. Ideaal bij sushi en als groente dip bij crudité. Ook lekker in combinatie met Furikake.
Toepassing algemeen voor verse kaas spreads/dips o.b.v. roomkaas
Ideaal als smeersel, dip of broodspread, maar ook te gebruiken als topping op pizza, pasta, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten. Ideaal als smeersel, dip, broodspread, smaakmaker bij pasta, pizza, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten. Door het lage vetgehalte komen de smaken van het totale gerecht goed tot zijn recht.