Ingrediënten
- 200 gram Lebo volle roomkaas naturel
- 2 rode paprika’s
- 4 grote rijpe tomaten
- 1 ui
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 pot geroosterde paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gembersiroop
- Kipbouillon
- 5 dl water
- Cajunpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Room
- Kruidenboterpoeder
- 100 gram chorizo
- 80 gram pijnboompitten
- Olijfolie
Benodigdheden
- Staafmixer of powerblender
Bereidingswijze
Paprikasoep met blokjes chorizo en kruidenroomkaas
- Snijd de paprika’s in blokjes, ui in blokjes, tomaten in blokjes, knoflook fijn
- Fruit de ui en paprika aan in iets olie
- Voeg daarbij de knoflook en de tomaat, roer weer even door en smoor voor paar minuten
- Hierbij de gerookte paprikapoeder, cajunpoeder
- Dan de kippenbouillonpoeder en water
- Laat de soep rustig koken tot de paprika “gaar” is
- Maal de soep fijn met een staafmixer, of powerblender
- Meng in een aparte kom de Lebo volle roomkaas met iets room om deze iets dunner te maken
- Maak de room op smaak met iets kruidenboterpoeder
- Snijd de chorizo in blokjes en rooster de pijnboompitten
- Schep de soep in een desgewenst glas
- Doe de chorizo hierin
- Giet de room hierop
- Serveer eventueel met een crouton
- Bestrooi de room met pijnboompitjes
