Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram digestive koekjes

  • 20 gram geroosterde amandel
  • 70 gram flora boter

Vulling

  • 800 gram Lebo Plantz Creamy Original

  • 150 gram poedersuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 37 gram ei ersatz. (vegen eivervanger)
  • 1,5 dl water
  • 15 gram maizena

Benodigdheden

  • Springvorm 23cm

Bereidingswijze

Vegan New York cheesecake

1 cheesecake
Vegan
Naturel

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Vet een springvorm van 23 cm in met boter.
  3. Voor het afbakken met vulling de oven op 150°C zetten.

 

Bodem maken:

  1. Breek de digestive koekjes in kleine stukjes. Maal ze samen met de geroosterde amandelen fijn in een keukenmachine.
  2. Schenk de gesmolten boter erbij en meng tot er een samenhangend mengsel ontstaat.
  3. Schep het mengsel in de springvorm en druk het aan met een eetlepel, zodat de korst gelijkmatig wordt.
  4. Bak het mengsel 10-15 minuten in de op 170 graden voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin is.
  5. Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden.

 

Vulling maken:

  1. Doe de roomkaas, poedersuiker en de citroenrasp in de mixer.
  2. Roer het eipoeder en water samen los voeg dit bij de roomkaas. Meng vervolgens de aardappelzetmeel er doorheen.
  3. Stort de massa op de afgebakken bodem en verdeel het gelijkmatig met een spatel.
  4. Bak de cheesecake af op 150 graden gedurende +/- 70 minuten.

Het is belangrijk dat de bovenkant van de cheesecake mooi goudbruin is gekleurd.

 

Belangrijk: Na afloop baktijd laat je de oven dicht. De taart moet voor minimaal 1 uur in de oven blijven staan. Dit voorkomt de kans op scheuren. Na 1 uur mag je de ovendeur op een kier zetten. Laat de cheesecake dan nogmaals minimaal 1 uur staan. Het liefst totdat deze is afgekoeld.

Laat de taart vervolgens gedurende de nacht opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Vegan New York Cheesecake
Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Lebo Plantz® Green Garden

Plantaardige variant voor roomkaas. De smaak van roomkaas met peterselie, bieslook, lente-ui en knoflook.

Lees verder
Lebo Plantz® Creamy Original

Plantaardige variant voor roomkaas. De naturel variant is te gebruiken als kant-en-klare spread, dip én als romige
basis voor koude en warme creaties.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.