Ingrediënten
Bodem
-
150 gram digestive koekjes
- 20 gram geroosterde amandel
- 70 gram flora boter
Vulling
-
800 gram Lebo Plantz Creamy Original
- 150 gram poedersuiker
- rasp van 1 citroen
- 1 tl vanille extract
- 37 gram ei ersatz. (vegen eivervanger)
- 1,5 dl water
- 15 gram maizena
Benodigdheden
- Springvorm 23cm
Bereidingswijze
Vegan New York cheesecake
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Vet een springvorm van 23 cm in met boter.
- Voor het afbakken met vulling de oven op 150°C zetten.
Bodem maken:
- Breek de digestive koekjes in kleine stukjes. Maal ze samen met de geroosterde amandelen fijn in een keukenmachine.
- Schenk de gesmolten boter erbij en meng tot er een samenhangend mengsel ontstaat.
- Schep het mengsel in de springvorm en druk het aan met een eetlepel, zodat de korst gelijkmatig wordt.
- Bak het mengsel 10-15 minuten in de op 170 graden voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin is.
- Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden.
Vulling maken:
- Doe de roomkaas, poedersuiker en de citroenrasp in de mixer.
- Roer het eipoeder en water samen los voeg dit bij de roomkaas. Meng vervolgens de aardappelzetmeel er doorheen.
- Stort de massa op de afgebakken bodem en verdeel het gelijkmatig met een spatel.
- Bak de cheesecake af op 150 graden gedurende +/- 70 minuten.
Het is belangrijk dat de bovenkant van de cheesecake mooi goudbruin is gekleurd.
Belangrijk: Na afloop baktijd laat je de oven dicht. De taart moet voor minimaal 1 uur in de oven blijven staan. Dit voorkomt de kans op scheuren. Na 1 uur mag je de ovendeur op een kier zetten. Laat de cheesecake dan nogmaals minimaal 1 uur staan. Het liefst totdat deze is afgekoeld.
Laat de taart vervolgens gedurende de nacht opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
