Wafel met roomkaas en vijgen

Ingrediënten

  • Lebo volle roomkaas naturel (spuitzak of bak) op smaak gemaakt met lemoncurd, 2 theelepels limoensap en rasp van limoen
  • 1 wafel p.p.
  • 2 vijgen
  • ½ eetlepel honing
  • Hazelnoten
  • Suiker
  • 1 eetlepel roomboter
  • Paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

Warme wafel met vijgen en naturel roomkaas met lemoncurd

1
Bakery & Desserts
Naturel
  1. Rooster de hazelnoten in een koekenpan met een beetje olie, voeg de suiker toe als ze geroosterd zijn en laat karamelliseren. Als de suiker gesmolten om de hazelnoten zit, laat de hazelnoten dan afkoelen op een bakpapiertje.
  2. Meng de roomkaas met de lemoncurd, sap en rasp van een limoen en fijngesneden basilicumblaadjes
  3. Snijd de vijgen in parten
  4. Laat de roomboter en honing smelten in een koekenpan en verwarm hierin kort de vijgen
  5. Verwarm de wafel in de oven
  6. Leg de vijgen op de wafel en spuit de roomkaas d.m.v. spuitzakje erover heen of serveer er los bij
  7. Strooi de gekarameliseerde hazelnoten erover heen
  8. Garneer met basilicum 
wafel met roomkaas en vijgen recept
Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Verse roomkaas naturel
Volle roomkaas naturel 1 kg

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze kilobak volle roomkaas naturel is een goed combineerbare smaak.

Lees verder
Verse roomkaas naturel 500 gram
Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder
Lebo spuitzak roomkaas naturel
Spuitzak roomkaas naturel

Spuitbare roomkaas in een handige spuitzak met hersluitbaar spuitmondje, in de smaak naturel. Ideaal voor de mooiste garneringen.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.