Mijn HR Stage bij de Lekkerkerker Group: “Een ervaring om nooit te vergeten”

Bij de Lekkerkerker Group geloven we in het bieden van waardevolle stage-ervaringen die studenten voorbereiden op hun toekomstige carrière. Jaimy Burgers, een 22-jarige studente Human Resource Management aan Avans Hogeschool in Den Bosch, heeft sinds januari stage gelopen op onze HR-afdeling. Hier deelt ze haar verhaal en kijkt ze terug op haar stage bij ons en wil ze studenten inspireren om stage te lopen bij de Lekkerkerker Group.

Hoe ik bij de Lekkerkerker Group terechtkwam

"Toen ik op zoek was naar een stageplaats, kwam ik via Stageplaza terecht bij de Lekkerkerker Group. Er stond een telefoonnummer op de website en ik besloot direct te bellen. Ik had meteen een goed gevoel en dat bleek terecht: al de volgende dag kon ik op gesprek komen en na een positief gesprek was mijn stage al snel geregeld. Dit laat zien hoe belangrijk het is om initiatief te tonen en direct contact op te nemen."

Waarom Lekkerkerker mij aantrok

"Voor mij was de korte reisafstand naar het bedrijf een groot pluspunt. Maar wat mij echt aantrok, was de familiecultuur binnen Lekkerkerker. Ik ben zelf een familiemens en voelde mij meteen thuis bij de warme, hechte sfeer. Bovendien is Lekkerkerker een divers bedrijf met verschillende bedrijfstakken, wat voor interessante uitdagingen zorgt."

Mijn stageopdracht

"Tijdens mijn afstudeerstage werkte ik aan een verbetertraject voor het onboardingproces bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment (machinehandel). Dit omvatte het creëren van structuur en handvatten voor leidinggevenden om nieuwe medewerkers goed te begeleiden, vooral in hun eerste jaar. Ik heb een checklist en een agenda voor de eerste vier weken gemaakt, zodat nieuwe medewerkers duidelijkheid krijgen over wat er van hen verwacht wordt."

Mijn brede HR-ervaring

“Naast mijn specifieke opdracht mocht ik volledig meedraaien op de HR-afdeling. Ik werkte aan projecten zoals de nieuwe gesprekscyclus en de vlootschouw, en was betrokken bij werving en selectie, trainingen en het vieren van jubilea. Alle onderdelen van HR die ik in mijn opleiding heb gehad, kwamen hier aan bod."

Waarom jij stage moet lopen bij Lekkerkerker

"Als je een stage zoekt in HR, dan is Lekkerkerker absoluut een aanrader! De open en flexibele werkcultuur zorgt ervoor dat je je nooit als een 'gewone' stagiair voelt, maar echt als een volwaardig teamlid. De begeleiding is uitstekend en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen in de organisatie staat open om je te helpen en er gebeurt altijd wel iets interessants op de afdeling. Je wordt echt goed voorbereid op een carrière in HR."

Plannen voor de toekomst

"Mijn stage bij Lekkerkerker loopt binnenkort ten einde en helaas is er geen fulltime positie beschikbaar. Toch kijk ik met veel voldoening terug op mijn tijd hier. Ik voel mij goed voorbereid op mijn toekomst en ben klaar om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden in het werkveld."

Conclusie

"Mijn stage bij de Lekkerkerker Group heeft mij niet alleen klaargestoomd voor mijn carrière, maar ook laten zien hoe waardevol een stage kan zijn in een ondersteunende en veelzijdige omgeving. Als je een stage zoekt in Human Resource Management, biedt Lekkerkerker een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen en praktische ervaring op te doen.

Overweeg jij een stage in HR? Bekijk dan de HR-stagiair vacature bij Lekkerkerker en ervaar zelf de voordelen van werken in een hechte en professionele omgeving. Wie weet, misschien ben jij de volgende die een succesvolle carrière start dankzij een stage bij dit dynamische familiebedrijf!"

Terug naar overzicht
11
jun.
24

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.