Geschiedenis

Lekkerkerker Food maakt onderdeel uit van de Lekkerkerker Groep, een echt familiebedrijf in het Groene Hart met een passie voor zuivel. Wij hechten veel waarde aan ambacht, kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid en combineren dit met innovatie en flexibiliteit. Door jarenlange ervaring in zuivel en onze brede technologische kennis weten wij hoe we ons kunnen onderscheiden op kwaliteit en smaak. 

De Lekkerkerker Groep wordt sinds 2014 geleid door de tweede generatie. Broer en zus Niels en Mariska Lekkerkerker sturen de twee onderdelen aan. Lekkerkerker Dairy & Food equipment richt zich op de inkoop, revisie en verkoop van zuivelmachines wereldwijd en wordt aangestuurd door Niels. Mariska richt zich daarentegen op de productiebedrijven binnen Lekkerkerker Food. 

Waarom Lekkerkerker Food?

Bekijk onze video!
1976

START KAAS MAKEN & KAASWINKEL

45 jaar geleden zag onze oprichter, Kees Lekkerkerker, iets in oer-Hollandse kaas wat anderen niet zagen. De mogelijkheid van nieuwe recepturen, het toevoegen van kruiden en het verminderen van vet. Hij begon met kaasmaken op de familieboerderij en startte zijn eigen kaaswinkel. 

1991

START LEBO KAAS

De kaasmakerij en kaaswinkel groeide en het aantal producten werd steeds meer uitgebreid. In 1991 startte Kees Lekkerkerker Lebo Kaas, gericht op de productie van roomkaasproducten. Tot op heden produceren we, als enige in Nederland, zélf roomkaas vanuit verse Hollandse weidemelk in onze eigen productiefaciliteit in Lopik.

1996

START MACHINEHANDEL LEKKERKERKER

Toen de vraag toenam, begonnen we onze eigen productieapparatuur te bouwen. We hebben tweedehands materieel een nieuw leven gegeven en aangepast aan onze eisen. Vanuit dit uitgangspunt ontstond 25 jaar geleden ons zusterbedrijf Lekkerkerker Dairy & Food Equipment. Ons zusterbedrijf exporteert tegenwoordig hun productielijnen en apparatuur naar meer dan 150 bedrijven in de voedingsindustrie in meer dan 40 landen wereldwijd. 

2006

START KASI FOOD

In 2006 werd Kasi Food opgericht. Binnen de groep werd al jaren smeerkaas geproduceerd. Door de groei en mogelijkheden die we in de markt zagen hebben we deze activiteit verzelfstandigd. De naam Kasi Food - afkomstig van een kleine smeerkaasfabriek in Woerden - werd aangekocht. In 2005 werden de gebouwen op de huidige locatie verworven en de productielijnen geïnstalleerd. Vanaf dat moment is het bedrijf aanzienlijk gegroeid in omzet, producten en medewerkers. 

2016

OVERGANG NAAR TWEEDE GENERATIE

In 2016 namen Mariska en Niels Lekkerkerker, als tweede generatie, officieel plaats in de directie van ons bedrijf. In de dagelijkse gang van zaken is Niels algemeen directeur van de equipmentbranche en stuurt Mariska de voedselproductiebedrijven aan.

2020

START VEGAN PRODUCTIE

Wij zijn ervan overtuigd dat er een transitie naar een meer plantaardig/vegan dieet moet, en zal, plaatsvinden om de wereld te voeden. Vanuit deze overtuiging hebben we volop gewerkt aan plantaardige alternatieven. Sinds 2020 produceren we plantaardige alternatieven voor onze verse roomkaas- en kaasoplossingen. 

2021

START LEKKERKERKER FOOD

Sinds juni 2021 hebben we de activiteiten van onze Lebo Kaas en Kasi Food tak gebundeld en treden we onder de nieuwe naam Lekkerkerker Food naar buiten toe. Op deze manier willen we onze positionering in de markt versterken en hopen we onze klanten beter van dienst te kunnen zijn in de toekomst.