Waarom Lekkerkerker Food?

Onze directeur Mariska Lekkerkerker legt uit waarom het tijd was voor verandering.

Lekkerkerker Food: bundeling van onze krachten

‘Het geheel is meer dan de som van de delen’, dit besef is de afgelopen jaren binnen onze groep steeds meer gegroeid. Met onze bedrijven Lebo Kaas en Kasi Food zijn we al jaren actief in de productie van roomkaas en smeltkaasproducten en met succes! Ons relatiebestand is de afgelopen jaren gegroeid met nieuwe, grote klanten die hun vertrouwen in ons stellen. In de gesprekken die we met onze klanten voeren komt keer op keer naar voren dat juist de combinatie van onze activiteiten ons uniek maakt. Het wordt tijd dat we dit ook beter gaan uitdragen en daarom bundelen we per 1 juni onze productiebedrijven onder de naam Lekkerkerker Food.

De kracht van de combinatie

Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1977, toen onze ouders Kees en Janny, begonnen met het maken en verkopen van kaas. In de ruim 40 jaar daarna heeft hun ondernemerschap ervoor gezorgd dat we een breed gamma aan zuivelproducten zijn gaan produceren. Toen de vraag toenam, zijn we zelf ook productiemachines gaan bouwen. Maar dan wel op de Lekkerkerker manier. We gaven bestaande machines een nieuw leven en pasten ze aan naar onze wensen. Daaruit is 25 jaar geleden ons zusterbedrijf Lekkerkerker Dairy & Food Equipment ontstaan, dat inmiddels naar 40 landen exporteert.

Kijken we naar het hier en nu, dan is het deze combinatie van technologische kennis van zowel foodproducten als het productieproces wat ons sterk maakt. Binnen de Lekkerkerker Groep werken we met onze foodactiviteiten steeds meer samen aan klantoplossingenen hierbij denken we niet vanuit 1 bedrijf of 1 locatie. Met Lekkerkerker Food kunnen we dit beter uitdragen.

Eén naam; effectief en herkenbaar

Lekkerkerker Food maakt duidelijk dat we een familiebedrijf zijn binnen de ‘food’. Op deze manier kunnen we duidelijker communiceren wat ons dagelijks drijft; mooie, lekkere producten maken en samen met onze klant innoveren. Vanuit onze expertise in zuivelproductie denken we mee met onze klanten en creëren we oplossingen of het nu op plantaardige of zuivelbasis is.

Onze relaties zullen ook effectiever geholpen worden; ze krijgen met nog maar 1 loket te maken. De losse productiebedrijven blijven bestaan, maar het contact met de klant vindt plaats vanuit Lekkerkerker Food. We kunnen hierdoor onze service verhogen en onze werkwijze richting onze afnemers effectief en eenduidig inrichten.

Lebo blijft onze productnaam binnen foodservice

Lebo vormt als merk wel een uitzondering. Deze naam is binnen de foodservice een begrip als het gaat om onze roomkaas producten. Het staat voor kwaliteit en een eerlijk product. We zullen deze naam daarom blijven gebruiken voor onze producten binnen dit kanaal.

Naast zuivel krijgt ook plantaardig een volwaardige plek

In 2018 hebben we ervoor gekozen om naast zuivel ook plantaardige producten te gaan ontwikkelen. Simpelweg omdat dit, in onze beleving, de toekomst is. We hebben in de tussentijd al mooie stappen gezet: onze vegan roomkaas is nauwelijks van de zuivelvariant te onderscheiden en ook op harde kaas zijn er fantastische producten ontwikkeld. We hebben duidelijk voor ogen waar we heen willen en zullen de aankomende jaren nog mooie slagen op plant-based gaan maken. Vegan producten verdient een duidelijke plek binnen onze bedrijven. Binnen Lekkerkerker Food is dit goed mogelijk.

We kijken er naar uit om met onze nieuwe naam onze relaties de aankomende jaren nog beter te bedienen.

Wij zijn Lekkerkerker Food, Jouw partner voor inventieve kaasoplossingen!

Terug naar overzicht
nieuws-waarom-lekkerkerker-food
2
jun.
21
foto_mariska_aangepast-nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.