Lekkerkerker Familiebedrijf

Ontstaan van onze bedrijven

De oprichter van de bedrijven in de Lekkerkerker Group is Kees Lekkerkerker. Hij werkte als kleine jongen bij zijn ouders op de boerderij en hielp zijn moeder regelmatig met kaas maken. Kees bleef geïnteresseerd in kaasmaken. Zo begon hij in 1976 met het maken van kaas dat hij verkocht in zijn eigen kaaswinkel.

De bedrijven zijn in de loop van de tijd allemaal ‘from scratch’ ontstaan door de ondernemende visie van oprichter Kees Lekkerkerker en de ondersteuning van zijn echtgenote Janny. Beiden hebben al die jaren met 100 procent toewijding gewerkt om de bedrijven te maken tot waar ze nu staan.

Inmiddels zijn dochter Mariska en zoon Niels, als tweede generatie, al geruime tijd binnen de bedrijven actief en voeren zij sinds 2010 met hun managers het managementteam voor de aansturing van de bedrijven. In 2014 zijn Mariska en Niels officieel benoemd tot directeur.

Lekkerkerker Dairy & Food equipment richt zich op de inkoop, revisie en verkoop van zuivelmachines wereldwijd en wordt aangestuurd door Niels. Mariska richt zich daarentegen op de productiebedrijven binnen Lekkerkerker Food. 

Start kaas maken en kaaswinkel
1976

START KAAS MAKEN & KAASWINKEL

 

45 jaar geleden zag onze oprichter, Kees Lekkerkerker, iets in oer-Hollandse kaas wat anderen niet zagen. De mogelijkheid van nieuwe recepturen, het toevoegen van kruiden en het verminderen van vet. Hij begon met kaasmaken op de familieboerderij en startte zijn eigen kaaswinkel. 

1986

START NATUURHOEVE (later de Zuivelmakers)

 

In 1986 breidde hij zijn kennis uit met de productie van andere zuivelproducten. De Natuurhoeve (inmiddels De Zuivelmakers) werd opgericht waar Kees zelf yoghurt maakte. De machines die hij nodig had voor de productie, kocht hij tweedehands. En werden volledig gereviseerd.

Start Lebo Kaas
1991

START LEBO KAAS

De kaasmakerij en kaaswinkel groeide en het aantal producten werd steeds meer uitgebreid. In 1991 startte Kees Lekkerkerker Lebo Kaas, gericht op de productie van roomkaasproducten. Tot op heden produceren we, als enige in Nederland, zélf roomkaas vanuit verse Hollandse weidemelk in onze eigen productiefaciliteit in Lopik.

start-machinehandel-lekkerkerker
1996

START MACHINEHANDEL LEKKERKERKER

 

Toen de vraag toenam, begonnen we onze eigen productieapparatuur te bouwen. We hebben tweedehands materieel een nieuw leven gegeven en aangepast aan onze eisen. Vanuit dit uitgangspunt ontstond 25 jaar geleden ons zusterbedrijf Lekkerkerker Dairy & Food Equipment. Ons zusterbedrijf exporteert tegenwoordig hun productielijnen en apparatuur naar meer dan 150 bedrijven in de voedingsindustrie in meer dan 40 landen wereldwijd. 

tweedehands zuivelmachines
2003

START USED DAIRY EQUIPMENT

 

In 2003 is Lekkerkerker Dairy & Food Equipment een apart bedrijf gestart, UsedDairyEquipment.com. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de online verkoop van machines en apparatuur voor de zuivelindustrie. De machines kunnen zonder revisie weer in productie genomen worden.

Start Kasi Food
2006

START KASI FOOD

In 2006 werd Kasi Food opgericht. Binnen de groep werd al jaren smeerkaas geproduceerd. Door de groei en mogelijkheden die we in de markt zagen hebben we deze activiteit verzelfstandigd. De naam Kasi Food - afkomstig van een kleine smeerkaasfabriek in Woerden - werd aangekocht. In 2005 werden de gebouwen op de huidige locatie verworven en de productielijnen geïnstalleerd. Vanaf dat moment is het bedrijf aanzienlijk gegroeid in omzet, producten en medewerkers. 

Familie Lekkerkerker overdracht
2016

OVERGANG NAAR TWEEDE GENERATIE

 

In 2016 namen Mariska en Niels Lekkerkerker, als tweede generatie, officieel plaats in de directie van ons bedrijf. In de dagelijkse gang van zaken is Niels algemeen directeur van de equipmentbranche en stuurt Mariska de voedselproductiebedrijven aan.

plantaardige kaas productontwikkeling
2020

START VEGAN PRODUCTIE

Wij zijn ervan overtuigd dat er een transitie naar een meer plantaardig/vegan dieet moet, en zal, plaatsvinden om de wereld te voeden. Vanuit deze overtuiging hebben we volop gewerkt aan plantaardige alternatieven. Sinds 2020 produceren we plantaardige alternatieven voor onze verse roomkaas- en kaasoplossingen. 

Start Lekkerkerker Food
2021

START LEKKERKERKER FOOD

 

Sinds juni 2021 hebben we de activiteiten van onze Lebo Kaas en Kasi Food tak gebundeld en treden we onder de nieuwe naam Lekkerkerker Food naar buiten toe. Op deze manier willen we onze positionering in de markt versterken en hopen we onze klanten beter van dienst te kunnen zijn in de toekomst.