Lebo Plantz vegan roomkaas

Veelgestelde vragen:

Is Lebo Plantz® 100% vegan?
Ja, alle varianten zijn vrij van melk en andere dierlijke ingrediënten en hebben het officiele vegan keurmerk.

Ik koop altijd Lebo roomkaas, wat is het verschil met Lebo Plantz®?
Lebo roomkaas bevat melk en is vegetarisch, terwij Lebo Plantz® geen melk bevat en naast vegetarisch ook veganistisch/plantaardig is. Beiden kun je breed toepassen in de professionele keuken voor hapjes, lunch, diner en desserts.

Zijn de Lebo Plantz® producten geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten?
Ja, alle varianten van Lebo Plantz® zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Maar eigenlijk voor iedereen die wil genieten van een smaakvol zuivelvrij roomkaas alternatief.

Zijn de Lebo Plantz® producten geschikt voor mensen met een (lactose) allergie?
Ja, alle Lebo Plantz® producten zijn allergeen vrij (betreft de 14 wettelijke allergenen) en bevatten geen melk/lactose, gluten, noten en soja. Ideaal voor een brede toepassing in de professionele keuken.

Waarom zou ik voor jullie Creamy Original kiezen in plaats van andere plantaardige alternatieven voor boter en room?
We hebben uitgebreide keukentesten gedaan bij vegan koks in diverse warme bereidingen. Lebo Plantz® biedt je een romige smaakmaker, het bevat body, vetten en een volromige smaak waarmee het echt iets toevoegt in plaats van enkel vervangt. Het heeft de goede structuur en is makkelijk verwerkbaar, kortom een verrijker in de plantaardige keuken.

Hoe kan ik jullie producten het best bewaren?
Onze producten dienen gekoeld bewaard te blijven (max. 7°C) . En hoewel we er niet vanuit gaan dat het nodig is, geldt er geen beperkte houdbaarheid na openen mits gekoeld bewaard.

In welke verpakking kan ik Lebo Plantz® kopen?
We bieden Lebo Plantz® aan in een hersluitbare bak met transparant deksel van volledig recyclebaar materiaal, verpakt per 500 gram.

Waar hebben jullie Lebo Plantz® van gemaakt?
De basisgrondstof die we gebruiken is kokosolie. Hiermee krijgen we de beste benadering van roomkaas in smaak en toepassing. Uiteraard aangevuld met diverse ingrediënten om een volromige en goed smeerbare plantaardige roomkaas te krijgen.

Kan ik een vegan cheesecake maken met jullie product?
Ja, Lebo Plantz® Creamy Original is de ideale basis voor een cheesecake. Zowel bake als no bake. Kijk bij onze receptinspiratie voor de recepten.

Kan ik Lebo Plantz® warm toepassen?
Ja, Lebo Plantz® Creamy Original is perfect toe te passen voor extra romigheid in een pastasaus, risotto en soep. Indien de plantaardige roomkaas langer verwarmd wordt, dient een extra bindmiddel gebruikt te worden (aardappelzetmeel of maizena).

Kan ik jullie product meteen uit de koeling smeren?
Ja, Lebo Plantz is ontwikkeld op direct smeerbaar uit de koeling. We adviseren om net als met roomkaas met een spatel of met de bolle kant van een lepel het uit te smeren op een broodje of wrap.

Is Lebo Plantz® een volwaardige vervanger van roomkaas?
Ja, we durven wel te stellen dat we in smaak en toepassing zo dicht tegen roomkaas aan zitten, dat het een volwaardige vervanger is. Wat betreft voedingsstoffen zijn het twee verschillende producten. Het grootste verschil is dat onze plantaardige roomkaas minder eiwit en minder suiker bevat en meer (plantaardige) vetten.

Waarom hebben jullie voor een plastic verpakking gekozen?
Na een zorgvuldig onderzoek blijkt op dit moment een mono materiaal kunststof verpakking die volledig gerecycled kan worden het minst belastend voor het milieu. Ook biedt dit de langste houdbaarheid, waardoor voedselverspilling wordt voorkomen. Naast de verpakking zelf zijn ook de etiketten van hetzelfde kunststof materiaal. Naar de toekomst toe blijven we kijken of we hier nog stappen in kunnen nemen.

Waar kan ik jullie producten kopen?
We verkopen Lebo Plantz® alleen aan de professionele markt. Onze producten worden uitsluitend bij de groothandel aangeboden.

Op dit moment zijn onze Lebo Plantz® verkrijgbaar bij Bidfood en de Sligro:

 

  Lebo Plantz Creamy Original 500 gram - Art. nr. 145466
  Lebo Plantz Green Garden 500 gram - Art. nr. 145465

 

 

  Lebo Plantz Creamy Original 500 gram - Art. nr. 180917
  Lebo Plantz Green Garden 500 gram - Art. nr. 180918

 

Het aantal verkooppunten zijn we op dit moment verder aan het uitbreiden!

Logo Lebo Plantz met tagline

Lebo Plantz®

Hét vegan alternatief voor roomkaas. Een andere benadering van ingrediënten, maar dankzij onze jarenlange ervaring met dezelfde smaak en toepassing!

 

 

Family packshot Plantz
Lebo Plantaardig

Veganizen is niet moeilijk!

Het veganizen van gerechten hoeft niet moeilijk te zijn! Laat je inspireren door deze toegankelijke recepten met Lebo Plantz®, hét plantaardige alternatief voor roomkaas.

 

 

Plantz patroon leafs
Plantz patroon leafs

Laatste nieuws

Contactinformatie

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier hier naast of onderstaande gegevens.