Roomkaas

We staan voor ambacht en kwaliteit. Zo maken we als enige in Nederland roomkaas zelf direct vanuit verse Hollandse weidemelk en hier voegen we vervolgens zo min mogelijk aan toe. Dit doen we allemaal voor een zo natuurlijk mogelijk product en dat merk je aan de smaak.

Afhankelijk van de toepassing hebben wij een bestaand assortiment roomkaas producten. We leveren aan de foodservice, industrie en retail. Voor de foodservice hebben we een assortiment onder ons eigen merk Lebo en bieden we private label oplossingen. Naast het bestaande assortiment kunnen wij ook klantspecifieke roomkaasproducten maken. Dit doen we veelal voor industriële klanten voor verschillende toepassingen.

Vega
Schift niet
Zonder gelatine
Glutenvrij
Bakvast

Vegetarisch/Vegan

We bieden vegetarische alternatieven en we hebben de afgelopen jaren ook volop gewerkt aan plantaardige alternatieven voor kaas. Er is een groeiende vraag en wij zijn ervan overtuigd dat de transitie naar een meer plantaardig/vegan dieet moet en zal plaatsvinden om de wereld te voeden. We zijn erin geslaagd om kaasalternatieven te ontwikkelen die qua smaak en structuur nauwelijks verschillen. Onze kennis en mogelijkheden op het gebied van flavours maken dat we sterk kunnen sturen op smaakprofiel.

Lees meer

Lebo verse roomkaas

Lebo verse roomkaas is dé smaakmaker in de professionele keuken.
Als enige in Nederland maken we zélf roomkaas vanuit dagverse Hollandse weidemelk. Hierdoor kunnen we kwalitatieve roomkaasproducten creëren met een uniek smaakprofiel en garanderen we maximale versheid.

Lees verder 

Bakkerij

Industriële bakkerijen verwerken onze producten veel als vulling in broodjes. De roomkaas vloeit niet uit na afbakken in oven. Een perfecte smaakmaker voor in een hartig broodje, maar ook als halffabrikaat voor fabrikanten van cheesecake en andere zoet gebak.

roomkaas-assortiment-bakkerij
roomkaas-assortiment-vers

Vers

Onze roomkaas wordt als vulling verwerkt in gepaneerde vers producten zoals vlees, vis en vegetarische producten. Dit omdat het product niet uitvloeit en bakstabiel is. 

Fingerfood & tapas

Door de rijke smaak gecombineerd met bakstabiliteit, komt onze roomkaas ook veel terug in fingerfood en snacks. Bijvoorbeeld als vulling in een gefrituurd hapje en als vulling in tapashapjes zoals roggesnack en sweet peppers. Daarnaast is onze roomkaas in diverse smaken een veelgebruikte vulling voor gevulde brie.

roomkaas-assortiment-fingerfood-en-tapas
roomkaas assortiment sauzen en dips

Sauzen & dips

Onze roomkaas geeft een romige structuur aan soepen en sauzen. Vandaar dat het ook wordt gebruikt in spinazie à la crème, of als verrijker in champignonsoep. Roomkaas, eventueel in combinatie met yoghurt, kwark of boter, biedt oneindige mogelijkheden voor dips in diverse smaken. 

Convenience

Niet alleen cateraars, maar ook producenten van convenience oplossingen zoals sandwiches en gevulde wraps gebruiken onze roomkaas. De gladde structuur in combinatie met de volle smaak is de perfecte basis om je eigen twist aan te geven met (verse) ingrediënten. Daarnaast wordt roomkaas ook gebruikt als smaakmaker voor convenience maaltijdcomponenten. Denk hierbij aan gevulde portobello’s of als onderdeel bij een kant-en-klare kit of recept.

roomkaas-assortiment-convenience
co-manufacturing-image-productie

Co-manufacturing

Gedreven door onze passie voor zuivel maken wij voor onze partners hoogwaardige en duurzame kaas- en zuivelproducten, waarbij flexibiliteit, betrouwbaarheid en innovatie onze kernwaarden zijn.  Wij ontwikkelen producten op maat, die aansluiten op jouw specifieke klantbehoefte en zo nodig passend bij jouw productieproces.

Lees meer

Productie en kwaliteit

We blijven voortdurend investeren en innoveren in onze productiefaciliteiten om op een zo efficiënt mogelijke wijze tot een kwalitatief eindproduct te komen.

Lees meer

smeltkaas productieproces
Kaassaus in kuipjes

Private label

Bij het ontwikkelen van Private Label bieden wij op maat gemaakte recepten, die ontwikkeld worden naar je behoeften op het gebied van smaak, textuur, kleur en het gewenste prijsniveau.

Lees meer 

Contactinformatie

Bent je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier hiernaast of onderstaande gegevens.