Ingrediënten
- 120 gram Lebo volle roomkaas naturel
- 6 brioche broodjes (of ander hard of zacht broodje)
- 240 gram kipfilet
- Olijfolie, rode ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peper & zout
- 2 gegrilde gele paprika’s
- 2 theelepels truffel tapenade
- Enkele blaadjes sla (frissee, mesclun)
- Sukara cress
Bereidingswijze
Broodje kip met roomkaas truffel
Bak de broodjes af in 4 minuten in een oven van 200°C graden
Snijd de broodjes doormidden
Meng de roomkaas met 2 theelepels truffeltapenade en smeer de roomkaas van 10 gram op beide helften
Marineer de kipfilet in een marinade van olijfolie, gesnipperde rode ui , knoflook, tijm, rozemarijn, peper & zout
Bak de kipfilet in zijn geheel aan in een grillpan en laat hem afgaren in de oven op 200 graden
Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in plakken
Snijd de paprika’s in 4 stukken en haal de kern eruit
Besprenkel de paprika met olijfolie en zet ze 10 minuten in een oven van 230°C graden.
Laat het afkoelen (indien gewenst trek het vel er af)
Beleg het onderste bolletje met wat sla naar keuze, gegrilde paprika’s en de gegaarde kip en dek het dan af met het bovenste bolletje.
Garneer met sukara cress.
