Ingrediënten
-
500 gram Lebo Roomkaas Naturel spuitzak
-
200 gram Kokos klapper
-
200 gram Oreo Crumbs zonder crème
-
200 gram Melkchocolade (drups)
Bereidingswijze
Friandises met roomkaas naturel
Voorbereiding:
Smelt in een bak de melkchocolade au bain-marie totdat alle chocolade gesmolten is.
Maak de Oreo crumbs fijn in een keukenmachine of in een plastic zak met een rolstok.
Zet een bak klaar met de oreo crumbs en een bak met kokos klapper.
Bereiding:
- Neem een spuitzak Lebo roomkaas naturel en knijp stukjes van ongeveer 15 gram die je direct in de kokos klapper laat vallen.
- Schud het bakje zodat de roomkaas in zijn geheel is bedekt met kokos.
- Pak de stukjes Lebo roomkaas naturel op en rol ze ruim in de kokos tot gladde balletjes.
- Haal de Lebo roomkaas naturel balletjes nu door de gesmolten chocolade met een doorhaal vorkje (niet prikken!).
- Tik de overtollige chocolade af op de rand en laat het Lebo roomkaas naturel balletje in de Oreo crumbs vallen.
- Schud de bak zodat het Lebo roomkaas naturel balletje helemaal bedekt is met Oreo crumbs.
- Neem de Lebo roomkaas naturel balletjes één voor één uit de bak en rol ze royaal na met de Oreo crumbs.
Voor een witte variant rol je de Lebo roomkaas eerst door de Oreo crumbs en daarna door de kokos klapper.
Bewaren in de koelkast in een afgesloten bak met een houdbaarheid van drie tot vijf dagen.
Variatietip:
In plaats van de Lebo roomkaas kokos balletjes na het doorhalen door de Oreo Crumbs te rollen kun je ze ook door de cacao rollen dan krijg je Lebo roomkaas truffels.
Wil je een vegan variant maken gebruik dan Lebo roomkaas Plantz met vegan chocolade en koek.