Ingrediënten
- 1000 gram Lebo volle roomkaas naturel
- 300 gram kokosmelk
- 200 gram dadel tapenade
- 150 gram Tikka Masala
- 2 stuks flespompoen
- Zonnebloemolie
- Geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten
Benodigdheden
- Keukenmachine of Thermomix
Bereidingswijze
Indische Pompoenspread met dadel en geroosterde pitten
Maak de flespompoen schoon en snijd een fijne brunoise ongeveer 1 bij 1.
Verwarm een bakpan met een flinke scheut olijfolie en bak de brunoise van flespompoen aan, het is de bedoeling dat de flespompoen enerzijds geroosterd wordt, maar ook gegaard.
Daarna afblussen met kokosmelk en die even laten indampen.
Vervolgens de massa samen met Dadel tapenade en Tikka Masala geheel fijn draaien met de keukenmachine. Indien beschikbaar is een Thermomix hier heel geschikt voor, deze draait de massa extra fijn en homogeen.
Laat de massa afkoelen in de koelkast.
Om de spread vervolgens te maken:
Vermeng 1000 gram Lebo volle roomkaas naturel met 700 gram afgekoelde pompoenpuree. Vermeng op het laatst de geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten toe naar eigen smaak.
De spread is nu klaar voor gebruik.
Toepassing
Deze spread is goed te combineren met gevogelte en vis. Lekker met scampi’s en gemarineerde vissoorten. Ook ideaal als smaakmaker in een salade, bijvoorbeeld met nectarine en pruim of op een panini met kip.
Toepassing algemeen voor verse kaas spreads/dips o.b.v. roomkaas
- Zowel koud als warm toepasbaar. Je kunt de massa tot aan de kook verwarmen
- Ideaal als smeersel, dip, broodspread, smaakmaker bij pasta, pizza, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten
- Door het lage vetgehalte komen de smaken van het totale gerecht goed tot zijn recht