Ingrediënten
- 200 gram Lebo volle roomkaas naturel
- 200 gram kruimige aardappelen en 1 eetlepel roomboter
- 7 eieren
- 25 dl melk
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 4 theelepels truffel tapenade
- Bakje champignons
- Peper en zout
Benodigdheden
Bakplaat of siliconen mat
Bereidingswijze
Pommes dauphine met truffel champignon roomkaas
- Maak aardappelpuree door de aardappels gaar te koken met weinig water. Giet ze af en laat ze op een laag vuurtje uitdampen. Roer er een eetlepel boter door tot een gladde massa en maak op smaak met peper en zout.
- Maak soezenbeslag door de melk en boter aan de kook te brengen. Voeg een snufje zout toe. Voeg daarna de gezeefde bloem toe. Roer flink met een spatel tot er een stijf glad beslag ontstaat. Laat deze even afkoelen. Haal de pan van het vuur en roer 3 eieren er doorheen.
- Meng de aardappelpuree, het soezenbeslag en de roomkaas met truffeltapenade koud door elkaar. Voeg alleen de eidooiers van de resterende 4 eieren toe. Maak op smaak met peper en zout. Spuit deze massa in voorgevormde cupjes op een bakplaat of in een siliconen mat.
- Garneer eventueel nog met een gebakken champignon.
- Zet de bakplaat 8 minuten in een oven van 220°C graden.
- Serveer als hapje of bij een gerecht.