Rode kool spread met roomkaas

Ingrediënten

  • 1000 gram Lebo volle roomkaas naturel
  • 700 gram diepvries rode kool met appeltjes
  • 100 gram Ras el Hanout
  • 160 gram cranberries

Benodigdheden

  • Keukenmachine of Thermomix

Bereidingswijze

Marokkaanse rode kool spread met cranberries

4
Hapjes & garnering
Naturel
  1. Verwarm de diepvries rode kool met appeltjes.

  2. Draai de rode kool samen met de Ras el Hanout fijn met een keukenmachine. Indien beschikbaar kan hier een Thermomix gebruikt worden voor een extra fijne en homogene massa.

  3. Laat de massa goed afkoelen in de koelkast.

  4. Snijd de cranberries in gewenste stukjes.

Om de spread vervolgens te maken:
Vermeng de gekoelde rode koolmassa en de stukjes cranberries door de Lebo volle roomkaas naturel. De Spread is nu klaar voor gebruik.

Toepassing
De Marokkaanse rode kool spread met cranberries is erg mooi te gebruiken in combinatie met diverse patés, vlees en specifiek met wild. Bijvoorbeeld gecombineerd met carpaccio of als smaakmaker op een broodje pastrami (van wild zwijn).

Toepassing algemeen voor verse kaas spreads/dips o.b.v. roomkaas
Zowel koud als warm toepasbaar. Je kunt de massa tot aan de kook verwarmen.
Ideaal als smeersel, dip, broodspread, smaakmaker bij pasta, pizza, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten.
Door het lage vetgehalte komen de smaken van het totale gerecht goed tot zijn recht.

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Verse roomkaas naturel
Volle roomkaas naturel 1 kg

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze kilobak volle roomkaas naturel is een goed combineerbare smaak.

Lees verder
Verse roomkaas naturel 500 gram
Volle roomkaas naturel 500 g

Goed smeerbaar. Ook voor warme toepassingen. Onze 500 gram bak roomkaas bieslook is een goed combineerbare smaak, waardoor het een ideale basis vormt voor vele recepten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.