Ingrediënten
- 1000 gram Lebo volle roomkaas naturel
- 700 gram diepvries rode kool met appeltjes
- 100 gram Ras el Hanout
- 160 gram cranberries
Benodigdheden
- Keukenmachine of Thermomix
Bereidingswijze
Marokkaanse rode kool spread met cranberries
Verwarm de diepvries rode kool met appeltjes.
Draai de rode kool samen met de Ras el Hanout fijn met een keukenmachine. Indien beschikbaar kan hier een Thermomix gebruikt worden voor een extra fijne en homogene massa.
Laat de massa goed afkoelen in de koelkast.
Snijd de cranberries in gewenste stukjes.
Om de spread vervolgens te maken:
Vermeng de gekoelde rode koolmassa en de stukjes cranberries door de Lebo volle roomkaas naturel. De Spread is nu klaar voor gebruik.

Toepassing
De Marokkaanse rode kool spread met cranberries is erg mooi te gebruiken in combinatie met diverse patés, vlees en specifiek met wild. Bijvoorbeeld gecombineerd met carpaccio of als smaakmaker op een broodje pastrami (van wild zwijn).
Toepassing algemeen voor verse kaas spreads/dips o.b.v. roomkaas
Zowel koud als warm toepasbaar. Je kunt de massa tot aan de kook verwarmen.
Ideaal als smeersel, dip, broodspread, smaakmaker bij pasta, pizza, broodje hamburger/hotdog, panini, tosti en in voor- en hoofdgerechten.
Door het lage vetgehalte komen de smaken van het totale gerecht goed tot zijn recht.