Ingrediënten

  • 225 gram koekkruimels (bv. Lotus koekjes)
  • 80 gram margarine
  • 500 gram Lebo Plantz Creamy Original
  • 560 gram kersen vlaaivulling
  • 150 gram suiker
  • 13 gram citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram haverdrink (of sojadrink)
  • 2 zakjes klopfix

Benodigdheden

  • Glaasjes of cupjes

Bereidingswijze

Vegan Cheesecake dessert

1 cheesecake
Vegan
Naturel

Allergenen: Tarwe, Haver, Soja, Glutenbevattende Granen

  1. Verkruimel de (Lotus) koekjes met een foodprocessor of met de hand (in doek en slaan met deegroller).
  2. Mix wat margarine door de koekkruimels voor binding van de koeklaag. Zet dit mengsel apart.
  3. Mix de haverdrank (of sojamelk) en 2 zakjes klopfix. Meng het zo’n 2 minuten en zorg dat het goed klontvrij is. Deze mix gaat straks bij de vegan cream cheese basis.
  4. Draai de vegan cream cheese zacht in de keukenmachine (evt. met handmixer) en meng de suiker, het citroensap en de vanillesuiker er doorheen.
  5. Voeg vervolgens de haverdrankmix toe tijdens het mixen. Mix het tot een crèmig geheel (niet te lang).
  6. Vul een glaasje of cupje met de koekkruimels (Lotus koekjes zijn melkvrij).
  7. Schep of spuit met de spuitzak de vegan cream cheese mix erop en top af met kersen vlaaivulling. Mix de kersen eventueel fijn zodat ze worden verkleind.

Eet smakelijk!

Vegan New York Cheesecake
Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Lebo Plantz® Green Garden

Plantaardige variant voor roomkaas. De smaak van roomkaas met peterselie, bieslook, lente-ui en knoflook.

Lees verder
Lebo Plantz® Creamy Original

Plantaardige variant voor roomkaas. De naturel variant is te gebruiken als kant-en-klare spread, dip én als romige
basis voor koude en warme creaties.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.