Ingrediënten
- 225 gram koekkruimels (bv. Lotus koekjes)
- 80 gram margarine
- 500 gram Lebo Plantz Creamy Original
- 560 gram kersen vlaaivulling
- 150 gram suiker
- 13 gram citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram haverdrink (of sojadrink)
- 2 zakjes klopfix
Benodigdheden
- Glaasjes of cupjes
Bereidingswijze
Vegan Cheesecake dessert
Allergenen: Tarwe, Haver, Soja, Glutenbevattende Granen
- Verkruimel de (Lotus) koekjes met een foodprocessor of met de hand (in doek en slaan met deegroller).
- Mix wat margarine door de koekkruimels voor binding van de koeklaag. Zet dit mengsel apart.
- Mix de haverdrank (of sojamelk) en 2 zakjes klopfix. Meng het zo’n 2 minuten en zorg dat het goed klontvrij is. Deze mix gaat straks bij de vegan cream cheese basis.
- Draai de vegan cream cheese zacht in de keukenmachine (evt. met handmixer) en meng de suiker, het citroensap en de vanillesuiker er doorheen.
- Voeg vervolgens de haverdrankmix toe tijdens het mixen. Mix het tot een crèmig geheel (niet te lang).
- Vul een glaasje of cupje met de koekkruimels (Lotus koekjes zijn melkvrij).
- Schep of spuit met de spuitzak de vegan cream cheese mix erop en top af met kersen vlaaivulling. Mix de kersen eventueel fijn zodat ze worden verkleind.
Eet smakelijk!