Ingrediënten

Bodem

  • 75gr havermout

  • 100gr tarwebloem

  • 75gr amandelen of cashewnoten

  • 10gr zout

  • 75gr suiker

  • 50gr agavesiroop

  • 75gr kokosolie (gesmolten)

Vulling

  • 50gr kokosroom/ soyaroom

  • 900gr Lebo Plantz Creamy Original

  • 10gr aardappelzetmeel

  • 20gr agavesiroop

  • 15gr gesmolten kokosolie (voor extra romigheid)

  • 5gr citroensap

  • 500g aardbeien

Benodigdheden

Cupcake vorm 12 stuks

Bereidingswijze

Vegan cheesecake petit fours

12 petit fours
Vegan
Naturel

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 °C voor het afbakken van de bodem.
  2. Smeer de cupcake vormpjes in met vegan vet.
  3. Voor het afbakken met vulling de oven op 150°C zetten.

Bodem maken:

  1. Doe de noten in een keukenmachine/maler en maal ze fijn.
  2. Voeg vervolgens de havermout, tarwebloem, zout en suiker toe en meng dit door elkaar met de keukenmachine.
  3. Voeg al draaiende de agave siroop en gesmolten kokosolie toe.
  4. Schraap de zijkanten indien nodig.
  5. Uiteindelijk krijg je een koekjesdeeg wat je moet kunnen vormen tot een bodem (zonder af te brokkelen). Tip: Doe de korst in folie of een zakje en leg dit in de koelkast zodat je een koud deeg krijgt (+/-20-30min).
  6. Rol het deeg uit tot een dikke cilinder en snijd plakken van 30-35gr (cupcake).
  7. Rol dit uit tot een grotere cirkel en doe dit in de vorm en druk het aan. Tip: Laat het aan de zijkanten een beetje omhoog komen, anders kan het aan de onderkant te dik worden.
  8. Bak de bodem in de cupcake vorm in 15 min af in de oven op 180 °C.
  9. Haal de cupcake vorm uit de oven en laat het afkoelen in de vorm (mag in de koelkast).

Vulling maken:

  1. Doe de vegan roomkaas in de keukenmachine (met vlinder) en draai het los.
  2. Voeg al draaiende de overige ingrediënten erdoor tot een homogene glad en romige vulling.
  3. Schraap indien nodig de randen.
  4. Proef en voeg naar smaak extra citroensap of agave siroop toe.

Tip: Doe de vulling in een spuitzak om zo het afvullen te vergemakkelijken.
Tip: Is de vulling te warm of dun? Zet de vulling dan 20 min in de koelkast voor het afvullen.

Afmaken en afbakken:

  1. Vul de vulling af in de vorm met de bodem erin.
  2. Bak de petit fours 30 min af in de oven op 150 °C.
  3. De vulling zal na het afbakken dun en licht gelly zijn en het zal iets bruin van kleur.
  4. Laat de petit fours 10 min buiten de oven rusten en zet ze vervolgens een nacht in de koeling, De dag erna kun je ze rustig uit de vorm halen en uitserveren.
  5. Snijd de aardbeien doormidden en decoreer de cupcakes hiermee.

Eet smakelijk!

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Lebo Plantz® Green Garden

Plantaardige variant voor roomkaas. De smaak van roomkaas met peterselie, bieslook, lente-ui en knoflook.

Lees verder
Lebo Plantz® Creamy Original

Plantaardige variant voor roomkaas. De naturel variant is te gebruiken als kant-en-klare spread, dip én als romige
basis voor koude en warme creaties.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.