Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram digestieve koek (of koffieleutjes)
  • 100 gram plantaardige boter

Vulling

  • 400 gram Lebo Plantz® Creamy Original
  • 8 st vegan gelatine blaadje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 el poedersuiker
  • 25 ml kokosmelk
  • 600 ml vegan kokosyoghurt
  • 150 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 takje verse munt

Bereidingswijze

Vegan no bake cheesecake met blauwe bessen en bramen

1
Vegan
Naturel
  1. Bekleed de onderkant van de 23cm springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met plantaardige boter.
  2. Draai de koekjes kruimelig in een keukenmachine.
  3. Smelt de plantaardige margarine op laag vuur en vermeng met de verkruimelde koekjes.
  4. Stort de koekmix in de springvorm en druk goed aan met een vlak glas. Zet de springvorm dan in de koelkast om op te laten stijven/afkoelen.
  5. Week in de tussentijd de blaadjes gelatine in wat koud water totdat ze zacht zijn.
  6. Draai de diepvries blauwe bessen in de keukenmachine fijn.
  7. Neem een mengkom en mix de vegan kokosyoghurt met de vegan Lebo Plantz Original, vanillesuiker, poedersuiker en als laatste het blauwe bessen nat goed door elkaar heen.
  8. Verwarm vervolgens de kokosmelk in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze oplossen in de licht verwarmde melk.
  9. Giet de melk bij de kokosyoghurtmix en roer goed door.
  10. Schenk dan in de springvorm en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  11. Serveer de Cheesecake met bramen, blauwe bessen en verse munt.
Lebo Plantz® Green Garden

Plantaardige variant voor roomkaas. De smaak van roomkaas met peterselie, bieslook, lente-ui en knoflook.

Lees verder
Lebo Plantz® Creamy Original

Plantaardige variant voor roomkaas. De naturel variant is te gebruiken als kant-en-klare spread, dip én als romige
basis voor koude en warme creaties.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.