Ingrediënten
Bodem
- 250 gram digestieve koek (of koffieleutjes)
- 100 gram plantaardige boter
Vulling
- 400 gram Lebo Plantz® Creamy Original
- 8 st vegan gelatine blaadje
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 el poedersuiker
- 25 ml kokosmelk
- 600 ml vegan kokosyoghurt
- 150 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 bakje bramen
- 1 bakje blauwe bessen
- 1 takje verse munt
Bereidingswijze
Vegan no bake cheesecake met blauwe bessen en bramen
- Bekleed de onderkant van de 23cm springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met plantaardige boter.
- Draai de koekjes kruimelig in een keukenmachine.
- Smelt de plantaardige margarine op laag vuur en vermeng met de verkruimelde koekjes.
- Stort de koekmix in de springvorm en druk goed aan met een vlak glas. Zet de springvorm dan in de koelkast om op te laten stijven/afkoelen.
- Week in de tussentijd de blaadjes gelatine in wat koud water totdat ze zacht zijn.
- Draai de diepvries blauwe bessen in de keukenmachine fijn.
- Neem een mengkom en mix de vegan kokosyoghurt met de vegan Lebo Plantz Original, vanillesuiker, poedersuiker en als laatste het blauwe bessen nat goed door elkaar heen.
- Verwarm vervolgens de kokosmelk in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze oplossen in de licht verwarmde melk.
- Giet de melk bij de kokosyoghurtmix en roer goed door.
- Schenk dan in de springvorm en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
- Serveer de Cheesecake met bramen, blauwe bessen en verse munt.