Ingrediënten

Bodem

  • 75 gram suiker

  • 150 gram margarine

  • 225 gram bloem

  • 5 gram bakpoeder

  • 6 gram citroenrasp

  • snufje zout

  • 35 gram ei-vervanger

Cakebeslag

  • 110 gram margarine

  • 110 gram suiker

  • 55 gram ei-vervanger

  • 185 gram bloem

  • 2,3 gram bakpoeder

  • 0,4 gram baking soda

  • 0,4 gram zout

  • 8 gram vanille suiker

  • 185 gram plantaardige yoghurt

Topping

  • 110 gram ei-vervanger
  • 400 gram Lebo Plantz Creamy Original
  • 100 gram poedersuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • 15 gram Tapioca zetmeel
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram bosvruchten, bevroren

Bereidingswijze

Vegan plaatcake met Lebo Plantz Creamy Original

135 minuten
20
Vegan
Naturel

De bodem voorbereiden:

  • Meng, met een vlinder, alle benodigde ingrediënten voor de bodem in een mengkom tot een glad deeg.
  • Sla het deeg plat en verpak het deeg in plastic folie. Leg de folie 15 minuten in de koelkast om te rusten.

Het cakebeslag maken:

  • Klop voor het cakebeslag 110 gram margarine met 110 gram suiker en 8 gram vanillesuiker luchtig met de garde in de keukenmachine.
  • Klop er 55 gram ei-vervanger door.
  • Zeef 185 gram bloem met 2,3 gram bakpoeder, 0,4 gram baking soda en 0,4 gram zout boven de mengkom en klop dit door het mengsel.
  • Klop er nu kort 185 gram plantaardige yoghurt doorheen.

Het plantaardige 'roomkaas' mengsel:

  • Klop de ei-vervanger samen met 50 gram poedersuiker luchtig met de garde in de keukenmachine.
  • Voeg 400 gram Lebo Plantz Creamy Original toe en klop het geheel 3 minuten op de hoogste stand.
  • Meng 50 gram poedersuiker en 8 gram vanillesuiker met 8 gram bakpoeder en 15 gram Tapioca zetmeel met elkaar in een kom.
  • Voeg dit geleidelijk toe aan het ei-vervanger Lebo Plantz Creamy Original mengsel tot een gladde massa ontstaat.

De plaatcake samenstellen:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
  • Neem een bakvorm van 24 x 36 cm en bedek de bodem en de randen met bakpapier.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit totdat het precies op de bodem past.
  • Leg het deeg in de vorm en druk aan tot in de hoeken.
  • Verdeel het cakebeslag over de bodem.
  • Strooi de helft van het fruit over het cake beslag.
  • Stort hierop het Lebo Plantz Creamy Original mengsel en strijk het glad, trek er met een spatel strepen door zodat het mengsel een klein beetje blurred.
  • Bestrooi het geheel met de rest van het fruit.
  • Bak de plaatcake in 75 minuten gaar in een oven van 165 graden Celsius (tijd afhankelijk van de soort oven die gebruikt wordt).
  • Controleer of de plaatcake gaar is door er met een prikker in te prikken. Blijft er beslag aan de prikker plakken, dan mag de plaatcake nog wat langer in de oven. Indien de prikker schoon blijft, is hij klaar.
  • Haal de Lebo Plantz roomkaas plaatcake uit de oven en laat afkoelen.
  • Snijd in porties en spuit er een toefje Lebo Plantz Creamy Original op en garneer af met een verse blauwe bes , braam of framboos.

Variatietips:

Meng voor het opspuiten wat rood fruit door Lebo Plantz Creamy Original of in plaats van fruit kun je ook noten gebruiken voor een winterse variant

Producten

De volgende producten kunt u gebruiken voor dit recept:

Lebo Plantz® Creamy Original

Plantaardige variant voor roomkaas. De naturel variant is te gebruiken als kant-en-klare spread, dip én als romige
basis voor koude en warme creaties.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.