Plant-based roomkaas. Zó eenvoudig kan veganizen zijn.

Plant-based roomkaas met smaak, zó eenvoudig kan veganizen zijn.

De populariteit van vegan gerechten blijft groeien. Niet alleen de vegetariërs en veganisten zijn bewust bezig met het minderen van dierlijke consumptie. Er is een algehele trend waarbij consumenten bewust kiezen voor 1 of 2 dagen per week geen vlees op het menu, ook wel de flexitariërs genoemd. We horen van veel klanten dat ze op zoek zijn naar volwaardige vlees- en zuivelalternatieven, met behoud van smaak en textuur. Door te kiezen voor gelijkwaardige alternatieven die je 1-op-1 kunt vervangen kun je op een eenvoudige manier vega(n) integreren in je menukaart, zonder dat dit impact heeft op de smaakbeleving van de gast.

Op het gebied van zuivelvervangers voor met name (room)kazen zijn er echter nog weinig alternatieven die qua smaak en toepassing gelijkwaardig zijn. Als zuivelexpert introduceert Lebo® nu een nieuwe plantaardige roomkaaslijn onder de naam Lebo Plantz®, een plant-based roomkaasalternatief met dezelfde smaak én toepassing. Door de hoogwaardige textuur en smaak kun je een bredere doelgroep motiveren om vegan te eten. Op die manier wordt veganizen heel eenvoudig.

Bij Lebo® zijn we ervan overtuigd dat de transitie naar een meer plantaardig dieet moet plaatsvinden om de wereld te voeden. Hieronder 3 tips om vegan te integreren in je menukaart!

  1. Subtiele verwerking in de menukaart

Plaats de gerechten tussen de andere gerechten in plaats van het apart te benoemen. Op deze manier zet je het als een alternatief naast de andere gerechten, waardoor mensen eerder geneigd zijn om ook voor een vega(n) gerecht te kiezen. Zo spreek je een bredere doelgroep aan. Je kunt dan eenvoudig door middel van een icoontje erachter aangeven welke gerechten vega(n) zijn.

  1. Benoem niet specifiek het alternatieve ingrediënt

Omschrijf het gerecht zoals ieder ander gerecht op een zo smakelijk mogelijke manier. Leg de focus op het gerecht zelf en niet specifiek op het feit dat het bijvoorbeeld geen vlees bevat. Het vinden van volwaardige vlees- en zuivelalternatieven, met behoud van smaak en textuur is uiteraard belangrijk. Door te kiezen voor gelijkwaardige alternatieven die je 1-op-1 kunt vervangen kun je op een eenvoudige manier vega(n) integreren in je menukaart, zonder dat dit impact heeft op de smaakbeleving van de gast. Op het gebied van zuivelvervangers voor met name (room)kazen zijn er echter nog weinig alternatieven die qua smaak en toepassing gelijkwaardig zijn. Lebo Plantz® is een voorbeeld van een plant-based roomkaasalternatief met dezelfde smaak en toepassing, waardoor veganizen heel eenvoudig wordt!

  1. Maak van je vega(n) gerechten een eye catcher op de menukaart

Door mooie foto’s van de gerechten op de menukaart te plaatsen kun je laten zien dat een vega(n) minstens zo smakelijk is en zal je de gasten over de streep trekken om te kiezen voor een plantaardig alternatief. Eenmaal een goede ervaring opgedaan maakt de kans groot dat er de volgende keer ook gekozen wordt voor een vega(n) maaltijd. ondanks dat de gast die niet persé veganistisch of vegan is.

Op iedere menukaart tref je tegenwoordig mooie vega(n) gerechten aan. Een plant-based maaltijd is een smakelijk alternatief en een perfecte keuze voor eigenlijk iedereen. Lebo Plantz®, als vegan alternatief voor roomkaas, is dan ook een mooie toevoeging op de menukaart!

 

Logo Lebo Plantz met tagline

 

 

 

 

Voor meer informatie over onze plantaardige roomkaas: www.leboplantz.nl

Het Lebo merk is binnen de foodservice markt een bekend merk voor kaasoplossingen. Lekkerkerker Food biedt een breed assortiment aan kaasoplossingen voor zowel de food service als industrie en retail markt.

Lekkerkerker Food maakt onderdeel uit van de Lekkerkerker Group, een echt familiebedrijf in het Groene Hart met een passie voor zuivel, zowel op het gebied van productie als techniek. Lekkerkerker Food is dé specialist op het gebied van kaasvullingen, bereidingen met kaas zoals kaassaus, zuivelaroma’s, (vegetarische) roomkaas of vegan alternatieven. We bouwen voort op onze jarenlange expertise in zuivelproductie, maar misschien nog wel meer op onze ‘can do’-mentaliteit. We pionieren graag samen met onze klanten en veren op als het uitdagend wordt. Als familiebedrijf bedenken en produceren we al meerdere generaties inventieve oplossingen in kaas. Voor meer informatie: www.lekkerkerkerfood.nl

Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen, en ander nieuws.